Skip to the content

Begyndertræning

Se i min nye bog "Teknisk Tilgang Til Moderne Tennis" hvor jeg har et kapitel om begyndertræning

køb min nye video om begyndertræning

Begyndertræning skal ændres

Hvis begynderne skal blive grebet af tennisspillet, skal de have en oplevelse af, at de
kan spille fra dag 1. Derfor skal vi væk fra den tennistræning, hvor de bliver fodret af en træner, og de står i kø 80 % af tiden og kun slår til bolden 20% af tiden  De skal spille med det samme og lære de slag, de kan se i TV, når profferne spiller, så begynderne spiller 90% af tiden. Det giver mening for de nye tennisspillere.

Tennis er ikke svært at lære, hvis vi trænere gør det let for dem at få en succesoplevelse. Det gør  vi gennem de nye træningsmetoder, som er lette og sjove at bruge, og ikke mindst giver spillerne de ”rigtige” slag fra første bold.

Grundfilosofien er den, at de starter med hånd og bold først, for kan du gøre det med hånden, kan du hurtigt lære det med en ketsjer.

Det første, du som træner bør ændre, er din egen forestilling om, hvad det vil sige at spille tennis. Det hedder tennis og er tennis, selv om du spiller på en mindre bane med bløde bolde. Det er de samme slag, du bruger, uanset hvor du spiller og med hvilke boldtyper.

Dernæst når du har ændret din opfattelse af, hvad tennis er, så skal klubbens ledere, forældre og medlemmer også ændre deres billede af, hvad tennis er. Til sidst skal begynderes forestilling ligeledes ændres. Mange begyndere kommer ned på tennisbanen med den forestilling, at de skal lære at spille tennis med de gule bolde på den store tennisbane. Det må de ikke, hvis de skal have en positiv oplevelse, og vi vil have dem som langtidsmedlemmer i klubben..

Begyndere kan ikke starte på stor tennisbane med de gule tennisbolde og få succes. Derfor mister vi mange nye medlemmer, for hvem gider stå i kø og måske ramme bolden en gang i mellem?? Og hvis træneren ikke er der, hvad så?? Hvem skal så fodre mig??

Begyndertennis handler ikke om at blive fodret, det handler om at lære at klare sig selv med mange forskellige personer.
Hold derfor fast i de nye læringsmetoder og fortæl, at de kommer til at spille tennis med de samme slag som profferne, og at denne måde med bløde bolde og mindre baner er en genvejstast til hurtigt at kunne magte at spille på den store bane med de gule bolde.

Hvorfor skal de nu lære at slå som de professionelle, og kan de overhovedet lære det?

Tennisspillet har ændret sig, ligesom alt andet i samfundet, så vi skal følge med tiden og ikke leve i fortiden. Profferne har altid gjort det på den letteste og mest effektive  måde, og det kan begyndere også lære.
Begyndere kan let lære at slå topspin fra starten, både med forhånden og en tohånds-baghånd, fordi det er den letteste måde at slå bolden sikkert over nettet på, og med  en tohånds-baghånd kan de få gode slag ind mere sikkert og oftere end med en enhåndsbaghånd, som er svært at lære at styre. En tohåndsbaghånd er lettere at styre, fordi det ikke er så afgørende hvordan du står og f.eks. ingen tilbagesving har. Dette gør det lettere at lære at få succes med.


Jeg har nu haft mange års erfaringer med at lære begyndere og andre denne måde at spille på med kæmpesucces for spillerne.
Jo oftere du slår til bolden, jo hurtigere går det med at udvikle sit spil.

Tennis handler ikke kun om teknik. Tennis handler om fornemmelse for, hvor jeg har ketsjerhoved i forhold til bolden og timing. Tennis handler om at spille og dermed taktik, altså at lære, hvor jeg slår bolden hen, hvorfor, hvornår og hvordan for at vinde bolden.
 
Nybegynderne går igennem tre etaper, før de kommer til at spille med
”rigtige” tennisbolde:

Trin 1: Skumbolde eller de store tofarvede bløde gule og røde tennisbolde
• Start altid med skumbolde uanset alder og køn. Boldene kan sagtens bruges
udendørs, medmindre det blæser meget. Brug hånd og bold først.
• Når de kan spille kamp over nettet med serv og f.eks. få bolde 20 over nettet på
tværs af banen på små baner – eller i servefeltet som bruges som bane – med en
makker, går de videre til 2. trin.

Trin 2: Bløde tennisbolde med orange og senere grøn prik
• De kører samme træningsmodel igennem igen, bare med bløde tennisbolde.
Denne gang går det hurtigere, fordi de har været den igennem med skumboldene.
• Når de kan spille kamp over nettet med serv og f.eks. få 20 over nettet på tværs af
banen med en makker, går de til to tredjedele af den rigtige banestørrelse og
spiller efter de samme principper med at kunne spille kamp og få 20 over, inden
de går til trin 3.

Trin 3: ”Rigtige” tennisbolde
• Igen starter de forfra med hånd og bold tæt ved nettet for at fornemme, hvor
megen kraft de skal bruge og ikke mindst få kontrol, og de går hurtigt tilbage mod baglinjen.
 
Så afslutningsvis kan jeg sige, at vi kan lære begyndere at spille tennis i løbet af 12 timer, så de kan klare sig selv.

Køb evt min nye bog "Teknisk Tilgang Til Moderne Tennis- fra elite til begyndere" hvor der er et kapitel om begyndertræning efter de nyeste principper, der giver alle en succesoplevelse. Der er nu osse en video om denne træningsform.

kontakt undertegnede.

Fandt du

Hvad du søgte

RING FOR ET GODT TILBUD PÅ 24 26 16 50 - eller tryk på kontaktknappen.