Skip to the content

Hvad er moderne tennis

Hvad er god teknik? Har det ikke altid været den samme teknik, der har været brugt? Kan teknik ændre sig og i så fald: Hvordan ændrer den sig? Hvorfor ændrer den sig?

Der er ingen tvivl om, at den moderne teknik inden for tennis har ændret sig markant de sidste 20 år. Det skyldes måske først og fremmest den teknologiske udvikling og produktion af ketsjere, så man i dag ikke længere er tvunget til at spille med træketsjere, der vejer” flere kilo.” Ketsjerne er blevet lettere, mere fleksible osv., og det har gjort at topspillerne simpelthen bliver i stand til mere og mere rent teknisk. Teknologi og teknik hænger uløseligt sammen. En anden faktor er Bjørn Borgs introduktion af topspinforhånden, hvilket har revolutioneret selve tennisspillet som sådan og hele forståelsen af kraft, fart og sikkerhed. I dag er der altså tale om en helt anden type tennis end for tyve år siden.

Nogle gange kan man næste blive i tvivl, om det er det samme spil. Denne udvikling har naturligvis haft store konsekvenser for alle tennisspillere - helt ned på begynderniveau. På grund af de nye og højteknologiske ketsjere er det blevet lettere for alle at spille tennis. Ligesom topspinforhånden kan udføres af Hr. Jensen, der lige er begyndt med at spille tennis.

Bjørn Borg var den, der startede det hele med sit topspin og store sikkerhed, så han som 17-årig vandt sin første Grand Slam i 1974, og derefter dominerede i anden halvdel af 1970’erne og starten af 1980’erne. Han blev idolet og rollemodellen for mange tennisspillere og satte skub i udviklingen af moderne tennis – topspin var kommet for at blive. I dag slår alle topspillere med masser af topspin i både forhånd og baghånd, samt ikke mindst i serven

Tendensen i den tekniske udvikling er, at ketsjeren kommer nedefra og op, at det ikke er et sving men et skub og løft med hele armen og skulderen(se afsnittet om forhånden), at afslutningen er over hovedet eller som en vinduesvisker, og at bolden mødes eller træffes et stykke foran kroppen. Det har været en fantastisk udvikling, der har forfinet og forbedret elitens niveau samt gjort det nemmere for begyndere at få succes. Denne tekniske udvikling og dette dobbelt fremskridt for både professionelle og begyndere – som desværre ofte bliver overset – er som sagt udgangspunktet for min bog. Tanken er altså, at der skal være en afsmitning af elitens teknik til begyndernes teknik, at begynderne skal kopiere de professionelle.

Det betyder også, at måden at lære at spille tennis på har ændret sig fra at blive fodret til at spille fra første time med en makker og derigennem lære moderne teknik og taktik. Altså mere begyndervenligt, så begyndere slår en masse bolde i stedet for at stå i kø og samle bolde op.

Hvis vi kikker på de største forskelle teknisk set i forhånden fra ”gamle” dage og til nu, kan vi sige, at måden, de holder på i dag, er mere under ketsjeren. De løfter nu bolden med hele højre side af kroppen ved at trække bunden mod bolden i stedet for at svinge ketsjeren gennem bolden med armen. Måden de afslutter på, samt den store kropsrotationskraft i dag er ligeledes anderledes. Dette er nogle af de markante forskelle, som blandt andet også skyldes materialet, ketsjerne er lavet af. Der er nogle fysiske forskelle, der gør, at i dag er de meget fysiske stærke og trænede, hvilket gør, at spillet bliver hurtigere og mere kraftfuldt end for 20 år siden.

Disse forskelle mht. teknikken er blevet afsløret gennem den moderne teknologi med digitale videokameraer. Før digitaltiden, så man altid, efter bolden var sendt af sted, på deres håndleds position. Håndleddet var bøjet, og så konkluderede man, at håndleddet måtte være meget brugt. Desværre er det stadigt sådant i dag, hvor tv-eksperterne snakker om brug af håndled i de forskellige slag for at gi den gas eller fart. Håndleddet blir ikke brugt i slagøjeblikket. Det er en af myterne som er svære at udrydde.

"Teknisk Tilgang Til Moderne Tennis - fra elite til begyndere"

Her er bogen som henvender sig til alle tennisinteresserede - både spillere og trænere på alle niveauer.

I denne bog kan du finde en lang række praktiske anvisninger til, hvordan du på en enkel og sjov måde kan lære at spille tennis, som du kan se i TV.

Efter 1 time kan du med en makker slå bolden over nettet mindst 30 gange. Tennis er let at lære hvis du følger disse ideer og øvelser.

Bogen gør op med mange myter og fordomme om, at tennis er svært at lære, og giver træneren en række redskaber til at kunne lære sine nye spillere at spille tennis på 1 time.

Bogen kan osse bruges af trænere der træner turneringsspillere. Der er mange gode ideer at hente her til at lære dine spillere at spille tennis.

Teknik, taktik og det mentale læres gennem spillet efter denne bog..

Bogen kan købes for 200 kr. ved henvendelse til undertegnede

"Du kan ændre dit tennisliv ved at ændre dine tanker"

Vil du forbedre dit tennisspil?

Videoanalyse af dine slag uanset om du er motionsspiller, elite, junior eller senior. alle får glæde af det og kan lettere lære det nye.

Fokus vil være på de vigtigste tekniske nøglepunkter inden for moderne tennis. De samme nøglepunkter som anvendes af de professionelle tennisspillere, og som er beskrevet i billeder og detaljer i min bog "Teknisk Tilgang Til Moderne Tennis- fra elite til begyndere"

Få videooptaget din forhånd, baghånd og serv. Modtag dertil skriftlige kommentarer, der kan forbedre din teknik og gøre dit tennisspil sjovere.

Det koster 600 kr.

Hvis du skal have dem gennemgået på video + modtage en dvd af dine slag, koster det 400 kr. mere = i alt 1000 kr

Pris 1000 kr. + kørsel

Kontakt diplomtræner  og forfatter til tennisbøger

Hans Frantzen og bestil tid.

E-mail: hansgbatennis@gmail.com

mobil: 24 26 16 50

Fandt du

Hvad du søgte

RING FOR ET GODT TILBUD PÅ 24 26 16 50 - eller tryk på kontaktknappen.