Skip to the content

De 7 forhåndstyper

De 7 moderne forhåndstyper:

Der findes 7 forskellige forhåndstyper, som beskrives nedenfor, og disse er vigtige at mestre, fordi spillet i dag er kendetegnet ved boldens forskellige højde, fart, spin, vinkler og dybde. Dette gør, at du ikke altid slår fra samme højde og position, men må bevæge dig hurtigt og bevægelsesøkonomisk. Du er hele tiden nødt til at vælge det rigtige slag for at kunne vinde eller i hvert fald sætte en modstander under pres. Du skal altså lære disse 7 forskellige forhåndstyper og vide, at der bruges forskellige måder at stå på, greb og ketsjerhovedets placering, når du skal slå disse forskellige forhåndstyper.

  1. Den lave bue, som er ca. 1 m over nettet med en del topspin, bruges til at køre modstanderen rundt på banen med stor sikkerhedsmargin. Afslutningen vil typisk være over modsatte skulder, men kan variere afhængig af hvor højt du rammer bolden, greb, og hvor meget spin du vil give bolden.

  1. Angrebsforhånden er ca. 35 cm over nettet med topspin som skaber en vinderchance på den første bold eller den efterfølgende. Denne forhånd er ofte brugt og bruges selvfølgeligt til passérslag og indefra og ud - afslutning på tværs af kroppen mellem skulder og albue. Den slås, når du er et stykke inde på banen, og skal, naturligvis, sætte modstanderen under pres. Vigtigt at du har højt løftet albue for at lave et velgennemført slag med succes. Du driver bolden. ”The Killer Forhand” hører til under denne kategori.
  2. Den høje bue, som er ca. 2 – 3 m over nettet, slås med masser af topspin. Den bruges, når du er noget langt tilbage, for at give dig selv mere tid til at komme i god balance og stilling igen. Nadal og andre bruger den som angrebsvåben til spillere, der slår en enhåndsbaghånd. De spillere, der slår en enhåndsbaghånd, har svært ved at slå baghånden med kraft og pres i skulderhøjde eller højere. En glimrende taktisk fidus.  Den er typisk for Nadal, som går rundt om bolden og slår den. Du kan vende forsvar til angreb. Ved at bruge den dybt i banen ud i siden. Den er brugbar og god som ” Frem - til – nettet – taktik.”  Du afslutter typisk over modsatte skulder eller reverse, altså over samme slåskulder.
  3. Topspinslob 4 – 5 m over nettet er et offensivt slag over netspilleren eller  en angribende spiller. Du giver bolden masser af topspin, så det bliver en vinderbold og giver modstander lidt at tænke over. Når bolden rammer jorden, løber den hurtigt af sted, fordi du har givet bolden meget topspin. Din modstander kan ikke hente den. Afslutningen vil næsten altid være på modsatte skulder eller reverse, altså over din slåskulder.   
  4. Den vinklede forhånd er med meget topspin og går lavt ca. 35 cm over nettet. Den bruges som våben til at åbne banen og som passérslag. Du river bolden godt og slår den i en skarp vinkel ud mod sidelinjen, fordi den får masser af spin, dykker den hurtigt ned. Afslutning mellem skulder og albue på tværs af kroppen som på billederne nedenfor. Igen skal du være omhyggelig med at få løftet overarmen til vandret, som Federer på billederne nedenfor i afslutningen.

 

       

  1. Den dykkende angrebsforhånd slås i ca. skulderhøjde på korte bolde, og bolden presses ned med masser af topspin. En højoktan topspinsforhånd der oser af kraft og vilje, og som bare blæser modstanderen væk. Greb 4 + 5 er superb. Dette er et meget offensivt vinderslag. Du skal huske at give den topspin, som du kan se på billederne nedenfor, at Roddick gør, selv om bolden skal slås ned i banen. Mange slår netop sådan en ”direktør” ud eller i nettet, fordi de ikke giver bolden topspin. Dette slag er svært at udføre med greb 3. Afslutning skal være som  på billedet ovenfor af Federer eller nedenfor af Roddick mellem skulder og albue på modsatte side.

 

        

 

  1. Den syvende forhåndstype kaldes ofte for Kurven. Det er den samme som reverse forhånden, som beskrives meget detaljeret under ”afslutningen og dens betydning” og under Nadalforhånden. Den bruges typisk, når du er ude i forhånden i løb, og du slutter med ketsjeren over slåskulderen. Du giver bolden masser af topspin og sideskru, hvilket gør, at den kurver ind på banen. Den er nu en naturlig del af teknikken i alle sammenhænge.

Fandt du

Hvad du søgte

RING FOR ET GODT TILBUD PÅ 24 26 16 50 - eller tryk på kontaktknappen.